Over het paard

Als vluchtdier is een paard een meester in overleven. Het blijft in alle omstandigheden compensaties zoeken om in beweging te blijven (te kunnen vluchten) en zo te blijven leven!

VOOR HET PAARD IS HET NIET NATUURLIJK OM ONS TE DRAGEN!

De opleiding van het jonge paard vraagt moed, geduld en kennis. Spieren en gewrichten moeten de kans krijgen zich aan te passen aan het gewicht van de ruiter. De osteopaat controleert de symmetrie in het lichaam en ondersteunt de bloedcirculatie zodat het paard zich optimaal kan aanpassen aan deze ingrijpende verandering.

Gedragsverandering is zijn of haar manier om je te vertellen dat er misschien iets fysisch veranderd is. Het is ook zinvol om Osteopathie als preventie voor blessures in te zetten.

Na het zadelmak maken. Als je paard opeens zuur wordt, bokt of bijt, de hindernissen niet meer ziet zitten, of de dressuuroefeningen niet meer leuk vindt…

WANNEER HEB JE EEN OSTEOPAAT NODIG?

Dry Needling is een snelle en effectieve behandelingsmethode voor het houdings- en bewegingsapparaat. Het is klinisch een van de meest doeltreffende methodes bij pijnklachten.
Zoals bij acupunctuur worden droge (dry) acupunctuurnaalden gebruikt.
Met Dry Needling kunnen we naast oppervlakkige spieren ook de diepere spieren bereiken.
Mijn eigen ervaring leert me dat deze symptomatische toepassing aanvullend werkt op de Osteopathische behandeling.

Dry
Needling